Athletic Bilbao trøjer

Foruden FC Barcelona og Real Madrid er Athletic Bilbao den eneste klub i La Liga, der har været med i den bedste spanske fodboldrække, siden ligaen blev oprettet tilbage i 1929. Flere andre klubber har også været med siden dengang, men har på et eller andet tidspunkt været en tur nede at vende i den anden- eller tredjebedste spanske række. Athletic Bilbao har aldrig rykket ud af rækken, og de kommer forhåbentlig aldrig til det.

Her kan du sikre dig din næste Atheltic Bilbao trøje, hvis du gerne vil vise sympati for storklubben fra Baskerlandet.

Se udvalget af Athetlic Bilbao trøjer her.

En af de andre punkter, der også er med til at gøre Athletic Bilbao helt unik er, at klubben udelukkende bruger spillere fra deres egen region – nemlig Baskerlandet. Det har de gjort uden undtagelse siden 1912, hvilket er en enorm præstation – især i moderne fodbold, hvor spillere skifter klub for et godt ord. Men Athletic Bilbao henter altså ikke bare spillere ind på må og få, som alle deres konkurrenter gør.

Athletic Bilbao trøjer gennem tiden

Som flere andre klubber i La Liga – eksempelvis Sevilla og Atl. Madrid – spiller Athletic Bilbao også i røde og hvide farver. Striberne har været at finde på trøjen siden klubbens første år, og det eneste, der har skiftet i udtrykket på trøjen siden da, er tykkelsen på striberne. Ellers ligner trøjerne fra starten af 1900-tallet og dagens moderne trøjer stort set hinanden.

Den manglende afveksling viser også bare, hvor rodfastet klubben er i sine traditioner. Vi spiller i denne trøje, vi bruger vores egne spillere – og det laver vi ikke om på.

Store spillere i Athletic Bilbao

Ikke bare at købe spillere til højre og venstre har også gjort det muligt for mange baskere at optræde for klubben over rigtig mange år. En lang række spillere har f.eks. spillet mere end 400 kampe for klubben – det værende Markel Susaeta, Andon Iraola, Iker Miniain, Joseba Etxeberria, Óscar de Marcos, Aritz Aduriz og Ismael Urzaiz.

Grundet den strenge spillerpolitik har der heller aldrig været danske spillere i truppen, og det får vi nok heller aldrig.

Viser alle 6 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps