Colombias landsholdstrøje

Fan af Columbias fodboldlandsholdColombia har et landshold, vi har været så heldige med at se til en lang række slutrunder i nyere tid. Efter en lang tørke fra 1966 til 1990, har de været repræsenteret til VM fem gange siden 1990, og vi har blandt andet haft fornøjelsen af at lære James Rodríguez at kende til de to slutrunder i 2014 og 2018. Deres bedste resultat kom også til VM i 2014, hvor de kom i kvartfinalerne.

Colombia har også en enkelt guldmedalje i bagagen fra Copa América, som de vandt i 2001. Ellers er det her blevet til en lang række bronzemedaljer og en enkelt sølvmedalje.

Se det store udvalg af Colombias landsholdstrøjer her.

Store spillere for Colombia

Colombia har uden tvivl haft sin række af stjerner gennem årene, og mange af dem har vi været så heldige at kunne nyde til blandt andet VM, men også for deres respektive klubhold, da mange af dem har spillet i Europa.

Nogle af de helt store stjerner for det colombianske landshold tæller bl.a. James Rodríguez, Radamel Falcao, David Ospina, Juan Cuadrado, Carlos Bacca, Davinson Sánchez, Jefferson Lerma og Johan Mojica. Det er Ospina og Cuadrado, der har klart de fleste antal kampe for deres landshold.

Colombia landsholdstrøjen gennem tiden

Den colombianske landsholdstrøje er helt klart en af de landsholdstrøjer, der har taget flest forandringer gennem årene. Tilbage i 1950’erne og 1960’erne spillede man i en helt blå landsholdstrøje med logoet på brystet.

Herefter fulgte et par årtier med en orange og rødlig farve på trøjen, indtil man i starten af 1990’erne satte sig fast på den gule trøje med blå og røde detaljer, vi også kender i dag. Den gule farve er tonet lidt ned siden 1990’er trøjen, og de røde og blå detaljer er fortrinsvis anvendt på ærmer og kraven på trøjen.

Siden 2011 har det været adidas, der har været sponsor på trøjen.

Viser alle 6 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps