Hertha Berlin trøjer

BFC Germania 1888 er den ældste fodboldklub i Tyskland. Klubben er fra Berlin, men det blev ikke den eneste klub, der skulle udspringe af fodboldinteressen fra landets nuværende hovedstad. Bare fire år senere blev Hertha BSC eller Hertha Berlin, som den også kendes som, etableret. Grundlæggerne ville ellers gerne have brugte Germania i navnet, men da det allerede var blevet taget, måtte man kigge mod andre alternativer – og det fulde navn blev altså i stedet Hertha, Berliner Sport-Club.

Hertha Berlin var, sammen med klubber som Schalke 04, Borussia Dortmund og Eintracht Frankfurt, med fra starten i den tyske Bundesliga, da den blev oprettet tilbage i 1963. Og selvom klubben flere gange har været uden for det fine selskab i Tysklands bedste række, er det bare en klub, der hører til på det bedste niveau. Gennem tiden er det dog desværre ikke blevet til et Bundesliga trofæ. Dog har man vundet to pokaltitler.

Se udvalget af Hertha BSC trøjer her.

Hertha Berlin trøjen gennem tiden

Hertha Berlin trøjen har altid været blå og hvid. Og det er ikke nogen tilfældighed, da der er en hel særlig årsag til de to farver i klubbens logo og farvevalg på trøjen.

Farverne kommer nemlig fra samme kilde til navnet på klubben, nemlig Hertha – et dampskib der blandt andet sejlede på floden Spree, der går gennem byen. Skibet var malet i blå og hvide farver, hvilket altså lagde grund til klubbens farvevalg.

Store spillere i Hertha Berlin

Selvom det ikke er verdens største spillere, der har været på Hertha holdet, har der stadig været nogle solide tyske spillere, som har lagt over 300 kampe i klubben.

Af store spillere i klubbens historie kan vi blandt andre nævne Holger Brück, Pal Dardai, Michael Sziedat, Hans Weiner, Andreas Schmidt, Erich Beer, Fabian Lustenberger, Dick Van Burik, Lorenz Horr og Michael Hartmann.

Af danskere har bl.a. Kevin Stuhr-Ellegaard, Søren Skov, Oliver Christensen og Ole Rasmussen været i klubben.

Viser alle 8 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps