Østrigs landsholdstrøjer

Fans af Østrigs fodboldlandsholdDas Team, Burschen eller Unsere Burschen. Kært barn har mange navne. Men i Danmark kendes de primært som Østrig, og det østrigske landshold har været aktivt spillende siden deres 5-0 sejr over Ungarn tilbage i oktober 1902.

Siden da har landet formået at kvalificere sig til hele syv VM slutrunder og tre Europamesterskaber. Deres bedste resultat til VM har været en tredjeplads og en bronzemedalje i 1954, mens man til EM har måtte nøjes med en ⅛ finale. Man kan også finde en sølvmedalje fra 1936 i landets pokalskab.

Se det store udvalg af Østrigs landsholdstrøjer lige her.

Store spillere for Østrig

Østrig har altid haft en blandet landsholdstrup. De har været i stand til at producere spillere, der har været med helt oppe på øverste niveau inden for europæisk klubfodbold, men de har ofte også måtte hente mange spillere ind i truppen fra den hjemlige liga, der ligger et par niveauer under.

Af store navne på Østrigs landshold gennem tiden finder vi bl.a. Marko Arnautovic, Andreas Herzog, Aleksandar Dragovic, David Alaba, Anton Polster, Marc Janko, Gerhard Hanappi, Marcel Sabitzer og Michael Gregoritsch.

Arnautovic er den spiller med flest kampe i bagagen for landsholdet med over 100 optrædener. Den pensionerede Anton Polster har med sine 44 mål stadig rekorden for flest kasser.

Østrigs landsholdstrøje gennem tiden

Østrig spillede i sine mange første år som landshold i hvide trøje, gerne pyntet med sorte detaljer i form af sorte striber på ærmer eller kraven. Først i 2004 valgte man at gå over til at spille i en rød trøje, og det valg har man holdt fast i lige siden.

Derfor har den østrigske trøje i nyere tid ofte været helt rød, pyntet med hvide detaljer, så den tager udgangspunkt i landets moderne flag.

Siden 1978 har det været Puma, der har været sponsor på den østrigske trøje.

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps