Ukrainske fodboldklubber og klubtrøjer

Ukraines flagUkrainske fodboldklubber har i mange år været en joker i europæiske turneringer, hvor de fra tid til anden har været kendt for at stikke en kæp i hjulet for nogle af de helt store klubber i afgørende Champions League eller Europa League kampe. Man skal aldrig undervurdere de ukrainske mandskaber, da de altid kæmper til det sidste for at gøre det så svært for deres modstandere som overhovedet muligt, og det er aldrig sjovt at være på udebane i Ukraine, da det tit er svært at komme væk med en sejr i lommen.

Se det store udvalg af ukrainske fodboldtrøjer lige her.

Den ukrainske liga har også været gennem en større omstrukturering, da man i 2008 gik fra Vyshcha Liha rækken til den mere moderne Ukrainske Premier League, vi kender den som i dag. Under det nye navn er der kun to klubber, der kan prale med at have trofæer i pokalskabet fra ligaen, nemlig Dynamo Kiev og Shakhtar Donetsk. For at finde bare en anden vinder af ligaen, skal vi tilbage til Vyshcha Liha æraen og 1992, hvor Tavriya Simferopol løb med førstepladsen.

I dag er det gerne sådan, at hvis det ikke er Dynamo Kiev, der sidder på førstepladsen efter sæsonens sidste runde, er det Shakhtar Donetsk. Det er de to helt store magtfaktorer i ukrainsk fodbold, og det er også dem med de absolut største økonomiske muskler, når det gælder om at hente spillere til. Øvrige klubber, der sjældent når højere end 3. pladsen, er klubber som Zorya Luhansk, Oleksandriya og Vorskla Poltava.

Af ligaens profiler gennem tiden kan vi bl.a. nævne Shevchenko, Tymoshchuk, Biba, Yarmolenko, Willian, Razvan Rat, Srna, Husyev, Belanov, Fernandinho, Douglas Costa, Mkhitaryan og Luiz Adriano.

Kun en enkelt dansker har haft fornøjelsen af at spille i den ukrainske liga, og det er Mikkel Duelund.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps