FC Metz trøjer

Beliggende så tæt på den tyske grænse, har FC Metz en rigtig interessant historie bag sig, da de er en af de få topklubber i moderne fransk fodbold, der rent faktisk har spillet med i det tyske ligasystem, tilbage ved både første og anden verdenskrig. Først i 1945/1946 sæsonen returnerede de til Ligue 1, og forblev dermed i det franske ligasystem fra da af.

FC Metz er ikke en af Frankrigs største klubber, men det er dog trods alt en af de ældste af de professionelle klubber i landet, stiftet helt tilbage i 1932.

Se udvalget af FC Metz trøjer her.

FC Metz trøjen gennem tiden

Farven på trøjen har altid været denne særlige nuance af bordeaux-rød, nærmere betegnet grenat, hvilket også har givet klubben sit øgenavn Les Grenats. Farven er forblevet den samme siden klubbens oprindelse, og er som oftest blevet lavet i en kombination med hvid. Sjældne gange har der været orange detaljer på trøjen, men den har sjældent været et hit.

Metz havde i mange år Puma som trøjesponsor, men da samarbejdet ophørte i 2006 efter 18 år, har det været Kappa og Nike, der har stået for at designe klubbens traditionsrige trøje.

Store spillere i FC Metz

Selvom klubben aldrig har været helt øverst i Ligue 1, har Metz dog et rigtig godt renomme i Frankrig, blandt andet som en formidabel talentfabrik. Her har spillere som Robert Pires, Louis Saha, Emmanuel Adebayor, Papiss Cissé, Miralem Pjanic, Kalidou Koulibaly og Sadio Mané slået deres folder. Den eneste spiller med mere end 400 kampe for klubben er dog klublegenden Philippe Gaillot, der nåede 427 optrædener for førsteholdet.

En håndfuld danske spillere har også været forbi klubben, men sidste gang det skete, var dog helt tilbage i 1971, hvor Tom Søndergaard optrådte for klubben. Før det var det spillere som Bent Løfqvist og Jørn Sørensen.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps