Wolves trøjer

Wolverhampton Wanderers Football Club finder vi i udkanten af den britiske millionby Birmingham. Dog har Wolverhampton deres helt egen identitet, og deres fodboldklub kan dateres helt tilbage til 1877, hvor de til at starte med spillede under navnet St. Luke’s F.C. Deres stadion hedder Molineux Stadium, og det har været i brug siden 1889.

Klubben var med til at stifte den øverste engelske række tilbage i 1888, og dermed var de altså at finde i det fineste selskab sammen med klubber som Everton og Aston Villa, men en god håndfuld år før storklubber som Arsenal, Liverpool og Manchester klubberne.

Af store resultater har Wolves vundet det engelske mesterskab tre gange, dog senest i 1959. Dertil har de vundet FA Cup fire gange, League Cup to gange og Community Shield fire gange. Internationalt er deres bedste resultat en sølvmedalje i UEFA Cup i 1972.

Se det store udvalg af Wolves trøjer her.

Wolves trøjen gennem tiden

Da klubben stadig hed St. Luke’s F.C., spillede man i rødt og hvidt, hvilket var St. Luke skolens farver. I 1879 slog man St. Luke’s F.C. sammen med den lokale cricketklub, og Wolverhampton Wanderers var født.

De orange og sorte farver, vi kender klubben for at bære i dag, er skabt fra byrådets motto, om at ud af mørket kommer lyset. Den sorte farve dermed værende mørket, og den orange farve værende lyset. Denne orange farver kan dog komme i flere nuancer fra sæson til sæson – ofte med referencer til fortiden, hvor klubbens trøje blev beskrevet som old gold – en lidt mørkere farve, end den vi tit ser Wolves optræde i.

Siden 2021 har det været Castore, der har stået som sponsor for trøjen.

Store spillere i Wolverhampton

Spilleren med flest kampe for Wolves i historien er Conor Coady, der netop nåede at slå pensionerede Lee Naylor, inden han skiftede væk fra klubben. Af andre ikoner kan vi nævne Billy Wright, Bert Williams, John Richards, Derek Dougan, Steve Bull, Matt Doherty, Rúben Neves, Joao Moutinho, Wayne Hennessey, Diogo Jota, Morgan Gibbs-White, Steven Fletcher, Robbie Keane og Joleon Lescott.

Oskar Buur, Jan Budtz, Mikkel Bischoff og Allan Nielsen er nogle af de danskere, der gennem tiden har optrådt for Wolves.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps