Chiles landsholdstrøjer

Fan af Chiles fodboldlandsholdHvis en person spurgte dig, hvem der var det tredje bedste landshold i verden, ville du nok ikke svare Chile. Men ikke desto mindre har Chiles landshold være rangeret som det tredje bedste hold på FIFA’s verdensrangliste. Det var i tilbage i foråret 2016, efter en periode med hele to Copa América pokaler i 2015 og 2016. Det var samtidig også deres to første og eneste guldmedaljer i den turnering, da de før det kun havde fået sølv og bronze som deres bedste resultater.

Chile er uden tvivl et af de stærkere landshold fra Sydamerika, men har i mange år levet i skyggen af bl.a. Brasilien og Argentina, når man taler om landsholdsfodbold på de breddegrader. I VM har de deltaget ni gange, hvor deres bedste resultat kom med en bronzemedalje i 1962 på hjemmebane.

Se udvalget af Chiles landsholdstrøjer her.

Store spillere for Chile

En række af de helt store spillere for Chile har også optrådt for de bedste europæiske klubber, og derfor er der nok også mange af navnene, der giver genklang hos de fleste.

Vi kan blandt andet nævne profiler som Alexis Sanchez, Arturo Vidal, Gary Medel, Mauricio Isla, Eduardo Vargas og Claudio Bravo. Sanchez nok værende den mest profilerede spiller på Chiles landshold i mange år, og han ses klart også som den helt store stjerne for det sydamerikanske landshold.

Chiles landsholdstrøje gennem årene

Da landsholdstrøjen først begyndte at få farve på sig, og det ikke bare var en forvasket hvid polo, de optrådte i, begyndte Chile hurtigt at spille i de farver, der også findes i landets flag – rød, blå og hvid.

Derfor har den chilenske landsholdstrøje så godt som altid også været en variation af disse tre farver – gerne med den røde farve som den primære, og med den blå og hvide farve brugt til detaljer på den flotte nationale dragt.

Det har været adidas, der har været sponsor af trøjen siden 2021.

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps