River Plate trøjer

River Plate er en af de største fodboldklubber i Argentina – måske endda i hele Sydamerika. Sammen med Boca Juniors udgør de et af de største fodboldopgør i hele verden, nemlig Superclásico, og det er altid interessant at være vidne til det opgør.

River Plate er beliggende i Buenos Aires og hører hjemme på Estadio Mas Monumental med plads til omkring 72.000 ellevilde tilskuere – det største stadion i landet. Mindst 37 gange har klubben løftet trofæet i den argentinske liga, mens Copa Libertadores trofæet er kommet i hus fire gange – senest i 2018.

Se det store udvalg af River Plate trøjer her.

River Plate trøjen gennem tiden

Klubben River Plate så dagens lys i 1901, og i de første par år spillede man i helt hvide trøjer med sorte shorts. De sorte shorts har man siden holdt fast i, men i 1904 fik man en tilføjelse til trøjen – en rød stribe på tværs – og forklaringen er at finde i flere versioner.

Nogle mener nemlig, at den kom på trøjen som en del af fejringen af et karneval, mens den anden version lyder, at det var en måde at adskille sig fra et andet Buenos Aires hold i hvide trøjer – Villa Devoto.

Fra 1909 til 1932 fulgte en periode med røde og hvide striber, men fra 1932 og frem har man brugt den hvide trøje med den røde, diagonale stribe på tværs af trøjen, der også ses symboliseret på klubbens logo.

Siden 1982 har adidas været sponsor på trøjen.

Store spillere i River Plate

Der har været mange forskellige spillere forbi River Plate tidligt i karrieren. Her kan vi bl.a. nævne navne som Hernán Crespo, Martín Demichelis, Alfredo Di Stéfano, Radamel Falcao, Gonzalo Higuaín, Erik Lamela, Javier Mascherano, Javier Saviola og Santiago Solari.

Leonardo Ponzio har rekorden for flest kampe i klubben med 345, og Rafael Borré har målrekorden med 56 kasser.

Der har aldrig været danske spillere i klubben.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps