Eibar trøjer

I den nordlige del af Spanien, nærmere bestemt i Baskerlandet, finder vi den lille by Eibar, med fodboldklubben SD Eibar. Klubben går også under kælenavnet Los Armeros, og den blev stiftet tilbage i 1940. Deres stadion er et af de mindste i spansk topfodbold – det hedder Ipurua Municipal Stadium, og kan rumme godt og vel 8.100 mennesker.

I starten af deres historie var klubben bestemt ikke på et højt niveau, men i 1990’erne begyndte de for alvor at spille med i Segunda Division,og i 2013/2014 sæsonen kom så den gyldne oprykning til La Liga, hvor de spillede med i syv sæsoner i træk.

Klubben skiller sig blandt andet ud ved at være ejet af klubbens fans. Mere end 8.000 fans fra 48 lande deler klubbens aktier mellem sig.

Se det store udvalg af Eibar trøjer her.

Eibar trøjen gennem tiden

Siden klubbens start, har de spillet i deres genkendelige røde og blåstribede trøjer. Farvevalget gør, at klubbens trøjer nemt kan minde om fx FC Barcelona, eller Crystal Palace fra Premier League.

Striberne har altid vendt lodret på trøjen, og det eneste, der stort set er blevet eksperimenteret med, er bredden på striberne. Førhen var de ofte brede, så der kun var få striber på trøjen, men i nyere tid er de blevet mindre, og der er dermed blevet plads til mange flere af de blå og røde striber.

Joma har været trøjesponsor hos Eibar siden 2019.

Store spillere i Eibar

Da klubben har en beskeden størrelse, er det også begrænset med talentarbejde og store profiler, der har været i trøjen. Det er dog til at finde et par navne, som bl.a. har været udlejet til SD Eibar gennem tiden. Her finder vi bl.a. David Silva, Xabi Alonso, Manuel Almunia og Josip Radosevic. Xabi Irureta har rekorden for flest kampe i klubben med 229 af slagsen.

Da klubben er beliggende i Baskerlandet, er der mange af spillerne, der ender med at tørne ud for Athletic Bilbao senere i karrieren. Vi har stadig til gode at se en dansk spiller trække i Eibar trøjen.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps