Tyrkiets landsholdstrøjer

Fan af Tyrkiets fodboldlandsholdTyrkiet spillede deres første landskamp i fodbold 26. oktober 1923 på hjemmebane i Istanbul. Siden da er der sket meget med det tyrkiske landshold, og når de har været med til en EM eller VM slutrunde, har det altid været som en stærk joker, der i den grad har kunne drille selv de helt store landshold.

Tyrkiet har været med til to VM slutrunder gennem tiden, i hhv. 1954, hvor det blev til exit i gruppespillet, samt i 2002 i Japan og Sydkorea, hvor man netop viste sig frem som stolt fodboldnation og hev en bronzemedalje med hjem. Først i 1996 kvalificerede landet sig til sit første EM, og har siden spillet med i fem europæiske slutrunder, med det bedste resultat værende i Schweiz og Østrig i 2008, også med en bronzemedalje.

Se det store udvalg af Tyrkiets landsholdstrøjer her.

Store spillere for Tyrkiet

Tyrkiet har i den grad haft sin andel af profilerede fodboldspillere gennem årene. Nogle af de spillere med flest kampe i landsholdstrøjen tæller bl.a. Hakan Şükür, Burak Yılmaz, Tuncay Şanlı, Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay, Cemil Turan og Nihat Kahveci. Af nogle af de nyere navne kan vi nævne profiler som Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Babacan, Çağlar Söyüncü, Salih Özcan og Cengiz Ünder.

Rüştü Reçber er spilleren med flest landskampe i trøjen med 120 af slagsen, inden han stoppede sin karriere. Hakan Şükür har rekorden for flest mål med 51 styks.

Tyrkiets landsholdstrøje gennem tiden

Tyrkiet har længe haft en forholdsvis simpel landsholdstrøje. Den tager udgangspunkt i flagets farver, nemlig rød og hvid, og ofte har der været tale om en helt rød trøje med små hvide detaljer på, fx ofte logoet og sponsoren. Enkelte gange har det været i form af en hvid stribe på trøjen.

I de første mange år af landsholdets levetid, har holdet dog spillet i en hvid trøje med en rød stribe indeholdende landets symbol. Men siden 2000 har den røde spilletrøje vundet indpas.

Nike har været sponsor på trøjen siden 2003.

Viser alle 24 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps