Rennes trøjer

Les Rouge et Noir, Stade Rennais F.C. eller bare Rennes i mundtlig tale herhjemme i Danmark. Kært barn har mange navne, men uanset hvad du ynder at kalde klubben fra storbyen i Bretagne, kommer vi ikke udenom den langvarige fodboldhistorie, der findes i byens fodboldklub.

Stiftet i 1901 var Rennes en af de klubber, der var medstiftere af den franske førstedivision sammen med bl.a. Marseille, Nice og Montpellier. Efter Marseille er Rennes den klub i Ligue 1, der har spillet flest sæsoner i den bedste franske række, men på trods af de, trods alt, mange muligheder for det, har klubben aldrig vundet Ligue 1.

Se udvalget af Rennes trøjer her.

Rennes trøjen gennem tiden

Stade Rennais Football Club spillede oprindeligt ikke i de sorte og røde farver, vi kender dem for i dag. Det var først ved sammenslutningen med rivalerne fra FC Rennais, at klubben adopterede disse farver fra den nye klub, man nu blev holdkammerater med.

Rennes trøjen har haft mange forskellige designs, men i mere end 100 år har den altså taget udgangspunkt i de røde og sorte farver, der også findes i Rennes logoet. Den røde farver har i godt og vel alle sæsoner været den primære farve på trøjen, mens den sorte farve har udgjort en mindre del af designet.

Store spillere i Rennes

Mange dygtige spillere har været en tur forbi enten Rennes førsteholdet eller Rennes akademiet. Heriblandt finder vi eksempelvis Ousmane Dembélé, Yacine Brahimi, Eduardo Camavinga, Yoann Gourcuff, Abdoulaye Doucouré, Sylvain Wiltord og Jimmy Briand. Klubrekorden for flest kampe ejer den nu pensionerede Romain Danzé med 376 optrædener for Rennes.

Der har ikke været mange danskere forbi Bretagne klubben. Faktisk har der kun været en enkelt spiller med dansk pas i Rennes, hvilket var Brian Jensen tilbage i midten af 1990’erne, hvor han nåede at få 58 kampe i trøjen.

Viser alle 7 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps