Brasilianske fodboldklubber og klubtrøjer

Brasiliens flagHvis der et land, der føler sig som fodboldens arnested, må det siges at være Brasilien. Med mere end 29.000 klubber og over 2,1 millioner registrerede spillere er Brasilien det største fodboldland i verden, og desuden er Brasilien også det højest antal af professionelle fodboldspillere i verden, foran bl.a. Argentina.

Se det store udvalg af brasilianske klubtrøjer her.

I Brasilien får de fodbolden ind med modermælken, hvilket også har været med til at skabe nogle af de største stjerner nogensinde set i fodbold. Det farverige land har sprøjtet talenter ud på samlebånd, og flere af dem er blevet til nogle af de største fodboldstjerner nogensinde set på en fodboldbane.

Når vi tager et kig på de bedste brasilianske fodboldspillere nogensinde, har alle sammen jo været forbi en brasiliansk fodboldklub eller to i deres karriere, uagtet om de så har spillet mange år i fx Europa. Nogle af de helt store navne fra Brasilien inkluderer jo spillere som Pelé, Kaka, Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, Roberto Carlos, Zico, Cafú, Neymar, Lúcio, Aldair, Garrincha og Sócrates – og selv i den række af stjerner er mange navne udeladt.

De brasilianske klubber består blandt andet af de fire storklubber fra São Paulo – Palmeiras, Santos, Corinthians samt São Paulo klubben selv. Derudover finder man de tre Rio de Janeiro klubber Flamengo, Vasco da Gama, Fluminense, og så må vi ikke glemme hold som Cruzeiro, Atlético Mineiro og Internacional.

For klubberne betyder et trofæ som Copa Libertadores også utroligt meget, og her er trofæet havnet hos et brasiliansk hold mere end 20 gange gennem tiden.

Det største stadion i brasiliansk fodbold er det berømte Maracana, hvor klubberne Flamengo og Fluminense hører til. Det kan indeholde lige under 79.000 festglade tilskuere.

Der har aldrig været en dansk spiller på professionel kontrakt i en professionel brasiliansk fodboldklub.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps