Finlands landsholdstrøjer

Fan af Finlands fodboldlandsholdFinlands landshold kom særligt i fokus i sommeren 2021, da det var under kampen Danmark – Finland, at Christian Eriksen fik hjertestop og måtte hastes til Rigshospitalet. Men de kan og bør også huskes og hyldes for meget andet end deres ageren lige netop den kamp.

Finland spillede sin første landskamp i 1911, dog værende under russisk flag, da landet først rev sig løs fra Rusland i 1918. Siden da har deres højeste placering på verdensranglisten nogensinde været nummer 33, hvilket skete i 2007.

Det er aldrig lykkedes for Finland at kvalificere sig til VM, og før 2021 havde man heller aldrig spillet EM. Så det var en selvfølge, at landet brød ud i landsdækkende eufori, da man i november 2019 kvalificerede sig til den første slutrunde for landet nogensinde.

Se det store udvalg af Finlands landsholdstrøjer her.

Store spillere for Finland

Selvom Finland ikke har den store tradition for at spille med i VM og EM, har de stadig haft en række spillere på deres hold, man som fodboldfan bør genkende.

Vi kan blandt andet nævne Teemu Pukki, Jari Litmanen, Sami Hyypiä, Tim Sparv, Lukas Hradecky, Jonatan Johansson, Joonas Kolkka og Paulus Arajuuri. Litmanen har klart flest kampe for landsholdet, men Pukki har stadig en teoretisk chance for at nå den.

Finlands landsholdstrøje gennem tiden

Der er ikke meget at tage fejl af på den finske landsholdstrøje. Den har i alle år taget udgangspunkt i de blå og hvide farver, vi også kender fra det finske flag, og det fører som regel til en meget simpel, men dog stadig elegant trøje.

De sidste par år har designet været en hvid trøje med et blåt kors på tværs af hele trøjen. På design fronten sker der gerne lidt mere, hvis man kigger på deres udebanetrøjer gennem tiden.

Nike har været trøjens sponsor siden 2014.

Viser alle 2 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps