Lazio trøjer

Società Sportiva Lazio, eller bare S.S. Lazio, er en af de traditionsrige italienske klubber, man bare forbinder med Serie A, og som også var med i den bedste italienske række, da den så dagens lys i 1929. Med mere end 80 sæsoner i Serie A, er det svært at forestille sig en italiensk liga på øverste niveau uden netop S.S. Lazio.

Over de mange år er det lykkedes de lyseblå fra Rom at vinde Serie A to gange, senest i 1999/2000 sæsonen – samme sæson hvor man også finder klubbens seneste, samt eneste, europæiske succes.

Og så er det værd at nævne den evige rivalisering med bysbørnene fra AS Roma, som de deler hjemmebanen Stadio Olimpico med. Derbyet med rivalerne går under navnet Derby della Capitale, og så længe man bare kan ende over AS Roma i Serie A, har det været en godkendt sæson.

Se udvalget af S.S. Lazio trøjer her.

S.S. Lazio trøjer gennem tiden

Hvor rivalerne spiller i den særlige carmine røde trøje, troner Lazio frem på banen i sine lyseblå trøje med tilhørende hvide shorts. Baggrunden for disse lyseblå og hvide farver finder man i den græske historie i Rom. Lazio var oprindeligt en sportsklub skabt med fokus på Antikkens Olympiske Lege, der jo som bekendt tager sit udgangspunkt i Grækenland. Da de græske farver er blå og hvide, var det nærliggende at vælge samme farver til klubbens trikot.

Der har været rigtig mange versioner af den romerske trøje, men den har altid taget sit udgangspunkt i den lyseblå farve – ofte parret med hvide shorts.

Store S.S. Lazio spillere

To spillere har nået over 400 kampe for Lazio – hhv. Stefan Radu og Giuseppe Favalli. Derudover har navne som Giuseppe Wilson, Paolo Negro, Senad Lulic, Cristian Ledesma og Sergej Milinkovic-Savic også optrådt mange hundrede gange i den lyseblå dragt.

Mange store navne har gennem tiden lagt vejen forbi den lyseblå del af Rom. Her kan vi bl.a. nævne Christian Vieri, Hernán Crespo, Ciro Immobile, Pavel Nedved, Roberto Di Matteo, Juan Sebastian Veron, Roberto Mancini, Diego Simeone, Jaap Stam, Alessandro Nesta og så mange flere.

Af danskere finder vi bl.a. Riza Durmisi, Christian Keller og ikke mindst Michael Laudrup i klubbens historie.

Viser alle 8 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps