Shakhtar Donetsk trøjer

Shakhtar Donetsk er uden tvivl en af de største fodboldklubber i Ukraine. Og på trods af urolighederne i landet, må vi ikke glemme de præstationer og den klub, som Shakhtar Donetsk er og har været.

Shakhtar Donetsk blev stiftet i 1936 og har på grund af kampene med Rusland været en klub, der har flyttet rundt til flere forskellige arenaer, herunder bl.a. i Lviv, Kharkiv og Kyiv. De har dog stadig et tilhørsforhold til Donetsk og Donbass Arena.

Klubben har vundet det ukrainske mesterskab over 13 gange, og de har en evig rivalisering med Dynamo Kyiv, som i dag stadig har et par mesterskaber mere end Shakhtar.

Se udvalget af Shakhtar Donetsk trøjer her.

Shakhtar Donetsk trøjen gennem tiden

Shakhtar Donetsk er nemme at kende på banen, da de siden 1961 fast har spillet i deres orange og sorte farver.

Der er sket meget med trøjens design gennem årene, og den har både været udstyret med orange og sorte striber, helt orange med små sorte detaljer og i mange andre variationer. Det har dog i mere end 50 år varieret over de samme to farver, og det ser ud til at fortsætte sådan i de næste 50 år også.

Siden 2021 har det været Puma, der har stået for trøjen.

Store spillere i Shakhtar Donetsk

Selvom det nok er de færreste danskere, der lige kan den ukrainske liga og startopstillingerne i hovedet, har Shakhtar Donetsk stadig haft en rigtig god del af store navne på holdkortet, der måske senere har slået igennem på større adresser i Europa.

Vi kan blandt andet nævne spillere som Luiz Adriano, Willian, Jadson, Ilsinho, Fernandinho, Razvan Rat, Darijo Srna, Douglas Costa, Henrikh Mkhitaryan og Alex Teixeira. Det er Srna, der klart har rekorden for flest kampe i klubben med 536 optrædener, men den stadig aktive keeper Andriy Pyatov er skarpt i hælene på ham.

Der har aldrig været en dansk spiller på holdet i Donetsk.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps