Flamengo trøjer

Flamengo er den fodboldklub i verden med absolut flest fans i sit eget hjemland. Det menes, at klubben har omkring 40 millioner tilhængere, hvor mange af dem er bosiddende i Brasilien.

Klubbens fulde navn er Clube de Regatas do Flamengo, men omtales bare som Flamengo almindeligvis. Man har vundet det brasilianske mesterskab syv gange, og Copa Libertadores tre gange, senest i 2022.

Klubben har også til huse på landets største stadion, Maracana, med plads til næsten 79.000 tilskuere. Desuden er klubben landets rigeste og mest værdifulde af slagsen.

Se det store udvalg af Flamengo trøjer her.

Flamengo trøjen gennem tiden

Flamengo klubben startede ud med at være en roklub, og her valgte man i tidernes morgen at dyste i blå og gule trøjer. Men da man intet vandt i disse farver, mente man, at de gav uheld, og blandt andet med oprettelsen af fodboldholdet, skiftede man til de nuværende røde og sorte farver, klubben er kendt for at spille i.

De fleste af trøjens designs har været med lige store striber af rød og sort på tværs af trøjen. I starten af holdets levetid prøvede man også med kvadratiske firkanter, men igen gav trøjen uheld, og man returnerede til at bruge striber på trøjen i stedet. I 2015 genudgav man en trøje med disse firkantede linjer.

Klubben har haft adidas som sponsor siden 2013.

Store spillere i Flamengo

Der er mange store navne, når man dykker ned i Flamengo klubbens historie. Zico, Julio Cesar, Adriano, Ronaldinho, Diego, Vinicius Junior, Romario, Savio, Adriano, Gabigol, Bruno Henrique og mange flere er bare nogle af de spillere, du finder i klubbens tidligere startopstillinger.

Léo Moura har rekorden for flest kampe i klubben med 306 optrædener, og Gabriel Barbosa har titlen som klubbens absolutte topscorer med 113 træffere.

Der har aldrig været danskere i klubben.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps