Aston Villa fodboldtrøjer

Aston Villa, eller The Villans som kælenavnet for klubben er, er en af de ældste og mest succesrige fodboldklubber i engelsk fodbold. Værende med til at stifte den professionelle engelske fodboldliga samt Premier League senere hen, har klubben fra Birmingham virkelig haft indflydelse på fodboldens veje i England.

Klubben blev stiftet i 1874, og i slutningen af 1800-tallet samt i løbet af 1900-tallet er det blevet til en lang række titler, både i England, men også på den europæiske scene. Fordoms storhedstid har dog ikke fulgt klubben ind i det nye årtusinde, selvom de stadig kæmper med på det øverste niveau.

Se udvalget af Aston Villa trøjer her.

Aston Villa trøjen gennem tiden

Klubben har en rig historik, og der er skrevet hele bøger om bl.a. klubbens trøjer, der især i starten gennemgik en del forandringer fra år til år. I klubbens spæde år tilbage i 1870’erne og 1880’erne spillede man i alt fra rødt og sort til grønt, blåt, hvidt og meget andet.

De ikoniske farver, vi i dag forbinder med Aston Villa – bordeauxrød og lyseblå – blev først en fast hjemmebanetrøje i 1894, og det valg har man holdt fast i lige siden. Farvevalget har endda givet inspiration til flere andre klubber i det engelske ligasystem, så i dag kan du bl.a. også se hold som West Ham United og Burnley spille i samme nuancer.

Store Aston Villa spillere gennem tiden

Gareth Barry har med sine 436 optrædener rekorden for kampe i klubben. Derudover finder vi ikoner som Gabriel Agbonlahor, Steve Staunton, Alan Wright, Lee Hendrie, Ian Taylor, Ugo Ehiogu, Olof Mellberg og Dwight York blandt de mest optrædende for klubben.

Spillere som Jack Graelish, Christian Benteke, Stewart Downing, James Milner, Ashley Young og Matt Targett har også alle været forbi Birmingham klubben.

Jores Okore, Nicklas Helenius, Martin Laursen, Thomas Sørensen, Peter Schmeichel, Henrik Larsen og Kent Nielsen er nogle af de danskere, der har optrådt for Aston Villa.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps