Græske fodboldklubber og klubtrøjer

Grækenlands flagDen græske liga har altid ligget på niveauet lige under de helt store ligaer i europæisk fodbold. Men kigger man på de store klubber i Grækenland, finder man mange store traditionsklubber, der år efter år også gør sig gældende inden for internationale turneringer i form af Champions League, Europa League og Conference League. Ligaen rangerer officielt som nummer 15 i verden, tre pladser foran den danske Superliga.

Se det store udvalg af græske fodboldtrøjer her.

Nogle af de helt store klubber i Grækenland og i den græske Super League tæller blandt andet Olympiakos, Panathinaikos, AEK Athen og PAOK FC.

Når man kigger på historien, er det uden tvivl Olympiakos og Panathinaikos, der har haft mest succes i den græske liga. De to klubber også rivaler, hvor Olympiakos repræsenterer en arbejderklub fra Piræus, mens Panathinaikos var for den højere socialklasse. Af de to er Olympiakos dog klubben med flest titler.

Nogle af de helt store skikkelser i den græske liga rent historisk er bl.a. Mimis Domazos, Nikos Nioplias, Giorgos Koudas, Thomas Mavros, Savvas Kofidis, Krzysztof Warzycha, Giorgos Sideris og Mimis Papaioannou. Domazos har rekorden for flest kampe i ligaen med 536, mens Mavros har sorer 260 mål i rækken.

Kigger man uden for top fire, finder man også klubber som Aris Thessaloniki, OFI, PAS Giannina og Atromitos.

Mange danskere har også haft god succes med at spille i den græske liga. Vi kan blandt andet nævne spillere som René Henriksen, Jan Michaelsen, Henrik Nielsen, Rasmus Thelander, Bent Christensen, Dennis Rommedahl og Keld Bordinggaard, som alle har optrådt for græske klubber.

Foruden det Olympiske Stadion i Athen, er de største arenaer Karaiskakis Stadium (Olympiakos), Agia Sophia Stadium (AEK Athen), Toumba Stadium (PAOK) og Kaftanzoglio Stadium (Iraklis). Det er som udgangspunkt kun det græske landshold, der gør brug af det Olympiske Stadion i Athen.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps