Benfica trøjer

Sport Lisboa e Benfica, eller bare Benfica i daglig tale, er en af de helt store kanoner i portugisisk fodbold. Beliggende i Lissabon, har de en glødende rivalisering med byens anden storklub, nemlig de grønne fra Sporting Lissabon, men der er også ukvemsord i luften, når Benfica brager ind i FC Porto hvert år.

Benfica har endnu rekorden for flest pokaler i både den nationale liga, men samtidig også i pokalturneringen. Samlet har de vundet begge turneringer mere end 60 gange. De holder til på Estádio da Luz med plads til over 64.000 mennesker.

Se udvalget og find din egen Benfica trøje her.

Benfica trøjen gennem tiden

Benfica er kendt for at spille i røde og hvide farver. Disse farver blev fastlagt tilbage i 1904, hvor den tidligere spiller José da Cruz Viegas stod for at vælge holdets fremtidige kampdragt. De røde og hvide farver blev resultatet, da det var de farver, der skilte sig mest ud på banen, mente Viegas.

Først i 1944 blev der brug for en hvid udebanedragt, da det var første gang, Benfica i portugisisk fodbold ramlede ind i et andet hold med røde trøjer. Klubben Salgueiros rykkede op i den bedste portugisiske liga, og da de også spillede i røde dragter, måtte man i Benfica introducere en hvide udebanetrøje.

Siden 1997 har det været adidas, der har lavet trøjens design.

Store spillere i Benfica

Med Benficas mange trofæer under vingerne, har der også været mange store spillere i klubbens historie for at få det til at ske. Vi kan blandt andet nævne spillere som Joao Felix, Jimenez, Di Maria, Bernardo Silva, Ramires, Matic, Fábio Coentrão, Garay, Lindelöf, Semedo, Oblak, David luiz, Cancelo, Jovic, Cardozo, Salvio og Ederson.

Danmark har også haft et par spillere repræsenteret i klubben gennem årene. Herunder bl.a. Alexander Bah, Daniel Wass og Michael Manniche.

Viser alle 9 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps