Fenerbahçe trøjer

Fenerbahçe er en af de helt store fodboldklubber i tyrkisk fodbold. Klubben blev grundlagt i 1907, og siden 1959 har klubben foreløbigt vundet det tyrkiske mesterskab intet mindre end 19 gange. Dertil kommer så også alle pokaltitlerne, de heller ikke er blege for at vise frem i klubben.

Klubbens stadion går under navnet Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadion med plads til lidt over 50.000 tilskuere. De har et langvarigt rivalopgør med den anden storklub i Istanbul, nemlig Galatasaray, og det går ikke stille for sig, når de to tørner sammen.

Se det store udvalg af Fenerbahçe trøjer her.

Fenerbahçe trøjen gennem tiden

Klubbens kælenavn er Sarı Kanaryalar, og løst oversat betyder det De Gule Kanariefugle. Derfor er det heller ikke mærkeligt, at klubben optræder i gulstribet trøjer, og altid har gjort det. De gule striber er gerne kombineret med enten en blå eller sort farve. Den gule farve stammer fra klubbens logo, og den blev brugt til at symbolisere modstandernes jalousi på klubben.

I klubbens første år spillede man i gule og hvide striber, indtil man året efter gik over til gule og mørkeblå striber i stedet. Trøjen har haft mange sponsorer gennem tiden, men det har været Puma, der har stået i spidsen for den siden 2021.

Store spillere i Fenerbahçe

Volkan Demirel er den spiller med klart flest kampe noteret for klubben. Hele 523 nåede han, inden han gik på pension. Andre nævneværdige spillere med mange kampe for klubben er bl.a. Rüştü Reçber, Gökhan Gönül, Alex, Selcuk Sahin og Mehmet Topal. Af store internationale navne har de bl.a. haft Nicolas Anelka, Raúl Meireles, Stephen Appiah, Robin van Persie, Nani, Luiz Gustavo, Roberto Soldado, Martin Skrtel og Elvir Baljic i truppen.

En håndfuld danskere har også optrådt for Fenerbahçe gennem årene. Herunder Mathias Zanka Jørgensen, Simon Kjær, Jes Høgh og Brian Steen Nielsen.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps