Newcastle trøjer

Newcastle er en af de helt store traditionsrige klubber i engelsk topfodbold. De har eksisteret siden 1892, og siden første kamp har de optrådt på det velkendte St. James’ Park, der kan byde mere end 52.000 mennesker velkommen til fodbold ved hver hjemmekamp.

Newcastle har en hård og berygtet rivalisering med naboerne fra Sunderland, men i de senere år har det været sjældent med rivalopgøret, da klubberne ikke har spillet i samme række. 

For nyligt blev klubben opkøbt af en Saudiarabisk fond, der har målet om at gøre Newcastle til en af de helt store klubber i Premier League på størrelse med Chelsea, Arsenal, Liverpool og de to Manchester klubber.

Newcastles seneste mesterskab ligger tilbage i 1927, mens deres seneste FA Cup titel er fra 1955.

Se det store udvalg af Newcastle trøjer her.

Newcastle trøjen gennem tiden

De sorte og hvide trøjer var oprindeligt anvendt på reserveholdet, men i 1894 blev den en fast del af førsteholdet også. Klubben er dannet på baggrund af en sammenslutning mellem de to klubber Newcastle East End og Newcastle West End. Da man ikke kunne blive enige om farven på den nye trøje i Newcastle United, valgte man de sorte og hvide striber, som ikke lignede nogle af de oprindelige trøjer.

Newcastle har haft Castore som sponsor af trøjen siden 2021.

Store spillere i Newcastle

Da Newcastle i mange år har været en fast del af det bedste engelske selskab, finder vi også mange store profiler – både i dag og i historiebøgerne. Vi kan bl.a. nævne spillere som Alan Shearer, Ronnie Simpson, Hughie Gallacher, Len White, Andy Cole, Wyn Davies, Kevin Keegan, Paul Gascoigne, Shay Given, Fabricio Coloccini, Alexander Isak, Joelinton, Bruno Guimaraes, Joe Willock, Aleksandar Mitrovic, Matt Target og Michael Owen.

En god håndfuld spillere fra Danmark har også været i de sorte og hvide trøjer. Herunder bl.a. Peter Løvenkrands, Jon Dahl-Tomasson og Bjørn Kristensen.

Viser alle 4 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps