Argentinske fodboldklubber og klubtrøjer

Det er i de argentinske klubber, at nogle af verdens største stjerner har fået deres fodboldopvækst og uddannelse, inden de kom til Europa og tryllebandt os alle sammen. Derfor har vi meget at takke argentinsk fodbold for, da vi ellers ikke havde haft fornøjelsen af legender som Maradona, Messi, Batistuta, Kempes og hvad de nu hedder alle sammen.

Se det store udvalg af argentinske klubtrøjer her.

I Argentina er der primært to klubber, alle øjne retter sig mod. Det er Boca Juniors og River Plate, begge beliggende i Buenos Aires. De to er også ingredienserne til Superclásico, nok det måske mest berygtede derby i hele verden, hvor det altid syder og bobler både længe før, under og efter kampen.

Vil du opleve sydamerikansk fodbold, når det er bedst, skal du holde øje med bl.a. Superclásico, når de to hold møder hinanden, da det er fodboldpassion ud over alle grænser.

Der er dog også andre klubber i Argentina, som vi heller ikke må glemme, når snakken falder på argentinsk klubfodbold. Det er fx klubber som Independiente, Newell’s Old Boys, Racing Club og Estudiantes samt en lang række mere, der alle i dag eller før i tiden har været en fast del af den bedste argentinske liga, Primera Division.

Stort set alle de argentinske stjerner har været igennem en eller flere argentinske klubber, inden de fik den verdensomspændende stjernestatus senere i karrieren. Selv Messi, der skiftede til Barcelona i en tidlig alder, startede eksempelvis som ungdomsspiller i Newell’s Old Boys.

Kun 15% af spillerne i den bedste argentinske række er fra et andet land en Argentina. Der har aldrig været en dansk spiller på kontrakt i Argentina, og kigger man på et land som Brasilien, der også producerer sin del af gode fodboldspillere i Sydamerika, har der kun været fire af dem på besøg i den argentinske liga gennem årene.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps