FC Köln trøjer

Inden Bayern München for første gang satte sig på et Bundesliga trofæ tilbage i 1969, nåede storklubben FC Köln at vinde trofæet en enkelt gang i 1963/1964, samt en enkelt gang yderligere i 1977/1978 sæsonen. To trofæer af denne kaliber er det blevet til i klubbens levetid, og det er noget, der fylder for tilhængerne af klubben samt i klubbens historie. Det er ikke mange klubber, der har fået lov til at løfte Bundesliga trofæet gennem tiderne.

Den vesttyske storklub fra millionbyen af samme navn var desuden med til at starte Bundesligaen op tilbage i 1963, og med trofæet i samme sæson, var det den første klub i den nye tyske topliga, der kunne kalde sig tyske Bundesliga mestre.

Se udvalget af FC Köln trøjer her.

1. FC Köln trøjen gennem tiden

FC Köln trøjen har gennem tiden altid været meget foranderlig. Tilbage i den første Bundesliga sæson stillede klubben op i en helt hvid kampdragt. Siden fik de røde farver dog også noget at skulle have sagt, og næsten hver sæson har klubben lavet om på designet – nogle gange endog meget om på designet, så FC Köln har spillet i mange forskellige udgaver af den røde og hvide spilletrøje.

Med Puma som trøjesponsor, havde dragten endda også et orange skær over sig tilbage i 1997/1998 sæsonen. Allerede året efter blev dette trøje design dog degraderet til at være 3. trøje, og de røde og hvide farver kom igen tilbage som eneste farver på den primære trøje.

Store 1. FC Köln spillere

At 1. FC Köln er en traditionsklub kan man blandt andet se på mængden af kampe for klubben, som nogle af de trofaste spillere har på CV’et. Hele fire spillere har nået at spille over 500 kampe for klubben, hvilket kan være et sjældent syn for en moderne fodboldklub.

Af de store og historiske navne, der har tørnet ud for 1. FC Köln, kan vi bl.a. nævne Toni Schumacher, Wolfgang Overath, Pierre Littbarski, Hannes Löhr, Dieter Müller, Hans Schäfer, Christian Müller, Anthony Modeste, Lukas Podolski og flere til.

Klubben har også været glade for danske spillere, og dansk er den nationalitet, der har haft flest pladser i truppen gennem tiden. Det har bl.a. været Kim Christofte, Morten Olsen, Preben Elkjær, Bjarne Goldbæk, Peter Madsen og Chris Hermansen.

Viser alle 12 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps