Sveriges landsholdstrøjer

Fan af Sveriges fodboldlandsholdSverige indledte sin landsholdskarriere med at banke naboerne fra Norge 11-3 i deres første landskamp i 1908. Senere på året blev man dog sat utvivlsomt på plads af England med en snitter på 12-1, og så var Sverige ligesom klar til at indtage verdens fodboldbaner.

Sveriges bedste præstationer siden den blandede start i 1908 har været guld ved OL i 1948, sølv til VM i 1958 og en EM-semifinale i 1992. Sverige har også to VM bronzemedaljer fra hhv. 1950 og 1994.

Se det store udvalg af de svenske landsholdstrøjer her.

Store spillere for Sverige

Når snakken falder på det svenske landshold, kommer man først og fremmest til at tænke på Zlatan Ibrahimovic, der, uden den store overraskelse, er den mest scorende spiller for det svenske landshold nogensinde. Men der har også været andre store navne på holdet, selvom Zlatan nok ikke vil være meget for at indrømme det.

I startopstillingen har også været profiler som Thomas Ravelli, Sebastian Larsson, Victor Lindelöf, Kim Källström, Olof Mellberg, Andreas Isaksson, Henrik Larsson, Marcus Allbäck, Roland Nilsson og Anders Svensson, hvor sidstnævnte har rekorden for flest landskampe i trøjen med 148 af slagsen.

Den svenske landsholdstrøje gennem tiden

Vores gode naboer på den anden side af broen har i alle dage optrådt i de blå og gule farver, vi kender så godt. I de første par år kunne man også se Sverige spille i blå trøjer med flaget på brystet, men hurtigt begyndte man at optræde i de gule trøjer og blå shorts, vi stadig ser dem i den dag i dag.

Designet på trøjen har dog haft mange variationer. Der er fra tid til anden blå detaljer på trøjen, og de er ofte at finde på enten ærmer eller kraven. Få gange har der tilmed været blå striber på den gule trøje.

Viser alle 16 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps