PAOK trøjer

PAOK FC eller PAOK Thessaloniki er en af de største klubber i græsk fodbold med den 3. største fanbase i hele landet. Det er svært at følge med de største klubber Olympiakos og Panathinaikos, men PAOK har alligevel formået at vinde det græske mesterskab hele tre gange – senest i 2018/2019 sæsonen. Derudover har man løftet trofæet otte gange i den græske pokalturnering.

PAOK hører til på Toumba Stadium med plads til 28.703 tilskuere. Klubben har et lokalt rivalopgør med klubben Aris, men også Olympiakos, Panathinaikos og AEK tæller som rivaler for klubben.

Se det store udvalg af PAOK trøjer her.

PAOK trøjen gennem tiden

Farverne på PAOK trøjen har altid været sort og hvid, begge med stærke symboler. Den sorte farve symboliserer sorgen over de mange grækere, der måtte flygte fra deres hjemland fra 1914-1923. Den hvide farve står omvendt for håbet om en lysere fremtid.

Designet er gerne lavet med sorte og hvide striber. Striberne kan variere i bredde fra sæson til sæson. Kommer der endelig farver på trøjen, er det dog typisk på 3. eller 4. trøjen, at det sker.

Macron har været sponsor på trøjen siden 2015, men har også anvendt både Nike, Puma, adidas og Umbro.

Store spillere i PAOK

Dimitrios Salpingidis er uden tvivl den PAOK spiller i klubbens historie med flest kampe for holdet – hele 358 af slagsen. Herefter følger navne som Stefanos Athanasiadis, Georgios Toursounidis, Vieirinha og Georgios Skartados. Salpingidis har også rekorden for flest mål med 113 styks.

Nogle af klubbens største indkøb gennem tiden dækker over navne som Sverrir Ingi Ingason, Anderson Esiti, Léo Jabá, Antonio Colak og Douglas Augusto.

Der har kun været en enkelt dansker i klubben gennem årene. Det var Jesper Johansen, der spillede et halvt år i trøjen fra januar 1996 til sommeren 1996, og han skiftede til PAOK fra danske Avarta.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps