SC Heerenveen trøjer

Den 20. juli 1920 blev fodboldklubben SC Heerenveen skabt. Det officielle navn, SC Heerenveen som vi kender i dag, blev dog først slået fast i 1977. Før det hed klubben Spartaan, dernæst v.v. Heerenveen, men efter økonomiske problemer i slutningen af 1970’erne, opdelte man klubben i en professionel- og amatørafdeling, hvor den professionelle del altså kom til at hedde SC Heerenveen.

Klubben spiller sine hjemmekampe på Abe Lenstra Stadium, opkaldt efter den legendariske Abe Lenstra, der spillede 395 kampe og scorede 471 mål for klubben over de 19 år, han var på holdet – fra 1936 til 1955.

Klubben har aldrig vundet Æresdivisionen, som vi kender den idag, men har blandt andet en sølvmedalje fra 1999/2000 sæsonen samt en KNVB pokaltitel fra 2009.

Se det store udvalg af SC Heerenveen trøjer her.

SC Heerenveen trøjen gennem tiden

SC Heerenveens klubtrøje er som skabt ud af klubbens logo. Det velkendte blå og hvide logo med de røde hjerter stammer fra den nederlandske provins, hvor byen Heerenveen ligger, nemlig Frisland. De blå og hvide striber samt hjerterne er i provinsens flag.

Især hjerterne er med til at gøre klubbens dragt let genkendelig. Foruden dem havde trøjen mest af alt bare set ud som enhver anden spilletrøje i blå og hvide striber. Men hjerterne er med til at gøre trøjen helt unik.

Fra 2022 blev det Macron, der er sponsor på trøjen.

Store spillere i SC Heerenveen

Selvom SC Heerenveen ikke har det store pokalskab fyldt med titler, har det stadig været et sted, hvor mange dygtige fodboldspillere har slået deres folder gennem tiden.

Vi kan blandt andet nævne spillere som Ruud van Nistelrooy, Martin Ødegaard, Klaas-Jan Huntelaar, Denzel Dumfries, Bas Dost, Marcus Allbäck, Michael Bradley, Mark Uth og Tarik Elyounoussi.

Af danskere i klubben har vi også haft en række stjerner gennem tiden. Kristian Bak Nielsen, Hjalte Nørregaard, Jon Dahl Tomasson, Lasse Schöne, Daniel Jensen, Jakob Poulsen og Marc Nygaard er bare nogle af de danskere, der har haft den blå og hvide trøje over hovedet.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps