Inter trøjer

Inter Milan blev dannet tilbage i 1908, og efter at klubben var med til at grundlægge Serie A i 1929, er det den eneste klub i italiensk fodbold, der aldrig har rykket ud af Serie A. Klubben har spillet mere end 90 sæsoner i Serie A, og med tiden er det blevet til dusinvis af Serie A titler, pokaltitler og endda europæisk succes på den helt store scene.

Inter Milan har, uden den store overraskelse, rivaler lige i baghaven, da klubben længe har været den ene part af to Milano klubber, der længe har kæmpet side om side om at være den største klub i Italien. Med AC Milan deles også hjemmebanen San Siro / Giuseppe Meazza, som er det største stadion i Italien.

Se udvalget af Inter Milan trøjer her.

Inter Milan trøjen gennem tiden

Inter Milan trøjen har faktisk en særlig historie. For hvor vi i dag kender den som den flotte sorte og blå-stribede trøje, der deler design med fx Atalantas trøje, har den ikke altid været i disse nuancer. Den startede værende sort og blå i 1908, men tog så et skifte godt 20 år senere.

Da de fascistiske kræfter kom til magten i Italien, var der modstand mod Inter Milan. Klubben blev derfor omdøbt, og i samme moment valgte man også at ændre trøjens udseende. Den blev hvid med et rødt kors på maven, valgt med udgangspunkt i flaget for byen Milano.

For år efter fik man ændret designet tilbage til de sorte og blå farver, som oprindeligt var valgt af Giorgio Muggiani, en maler fra Milano der var med til at stifte klubben i tidernes morgen. Og efter krigen og fascismens fald, blev også klubbens navn ændret tilbage til det oprindelige.

Store spillere fra Inter Milan

Med sin status som en af Italiens største klubber, skorter det ikke på store stjerner, der har været forbi de sorte og blå i Milano.

Her har spillere som Ronaldo, Lothar Matthäus, Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimovic, Roberto Lukaku, Adriano, Luis Figo, Samuel Eto’o, Philippe Coutinho, Fabio Cannavaro, Thiago Motta, Andrea Pirlo og Marco Materazzi optrådt. Med 856 kampe har Javier Zanetti dog rekorden i klubben.

Med dansk pas har også spillere som Christian Eriksen, Thomas Helveg og Harald Nielsen været i klubben.

Viser alle 74 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps