PSV trøjer

PSV Eindhoven er en af de helt store magtfaktorer i hollandsk fodbold. Klubben har huset mange store spillere gennem tiden, og selvom den er mere end 100 år gammel (stiftet i 1913), formår den stadig at være med på øverste hylde i Holland samt at repræsentere hollandsk fodbold på den europæiske scene.

PSV har hjemmebane på Philips Stadion, der kan huse 35.000 tilhængere. Selvom det har været svært at vippe rivalerne fra Ajax af tronen, har man alligevel formået at vinde Eredivise mere 24 gange og KNVB pokalen mindst 10 gange. Så der er tradition for guld i Eindhoven.

Se det store udvalg af PSV trøjer her.

PSV trøjen gennem tiden

Oprindelsen af den røde og hvide trøje, som PSV spiller i, har en sjov historie. Efter sigende stammer de røde og hvide farver fra den første formand i klubben, Jan Willem Hofkes, der blev inspireret af farverne på sin hvide notesblok og røde hindbærdrink

De røde og hvide trøjer spillede man med indtil 1970’erne, hvor man skiftede til en komplet rød trøje. I 1989 skiftede man så tilbage til de røde og og hvide farver, og siden da har man beholdt dem sådan.

Klubben har i mange år haft både Nike og adidas som sponsor på trøjen, men siden 2020 har det været Puma, der har stået for designet.

Store spillere i PSV

Der er mange af de hollandske storklubber, der har haft sin del af store spillere gennem svingdørene. Og PSV er bestemt ikke en undtagelse. Her finder vi blandt andet navne som Ruud Gullit, Ronald Koeman, Romário, Ronaldo, Philip Cocu, Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben og Memphis Depay.

Gennem årene har mere end 20 danskere også været at finde i klubben. Det gælder bl.a. navne som Mathias Zanka Jørgensen, Simon Poulsen, Kenneth Pérez, Peter Møller, Dennis Rommedahl, Flemming Povlsen, Niclas Jensen og Jan Heintze.

Viser alle 5 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps