Karlsruher trøjer

Ved siden af Stuttgart og tæt på den tysk-franske grænse finder vi fodboldklubben Karlsruher SC. Selvom det er over 100 år siden, har klubben en enkelt gang vundet det tyske mesterskab tilbage i 1909, samt den tyske DFB-Pokal i både 1955 og 1956. Men selvom triumferne ligger år tilbage for klubben, spilles der stadig storkampe på Wildparkerstadion, bl.a. når rivalerne fra Stuttgart kommer på besøg.

Karlsruher SC blev oprindelig stiftet i 1894 som Karlsruher Fußball Club Phönix, men den moderne fodboldklub som vi kender den for at være i dag, så først dagens lys efter sammenlægningen med VfB Mühlberg i 1952. Siden da har klubben brugt mange år som elevator klub med oprykninger og nedrykninger i lange baner. Mange af sæsonerne er blevet spillet i 2. Bundesliga.

Se det store udvalg af Karlsruher SC trøjer her.

Karlsruher trøjen gennem tiden

Karlsruher SC har altid spillet i en kombination af blå og hvide trøjer. I 1980’erne og 1990’erne var trøjen overvejende hvid med blå detaljer, men fra 00’erne og frem har man spillet i grundlæggende blå trøjer, eller med blå og hvide striber.

Der har været mange sponsorer på trøjen gennem årene, men siden 2019 er det Macron, der har haft det ansvar at designe trøjen.

Store spillere i Karlsruher SC

Tyske Michael Harforth er med siden 392 kampe for klubben den spiller, der har optrådt flest gange i den blå og hvide trøje. Herefter følger ikoner som Gunther Mertz, Emanuel Günther (med flest mål for klubben – 143) og Rudolf Wimmer. Mange af disse navne er dog fra langt tilbage i historiebøgerne.

Af mere kendte navne i dag kan vi også nævne spillere som Oliver Kahn, Joachim Löw, Hakan Calhanoglu, Mehmet Scholl, Thorsten Fink og Lars Stindl.

Der har også været et par danskere forbi Karlsruher gennem årene. Det gælder bl.a. Mikkel Kaufmann, Christian Flindt Bjerg og Ove Flindt-Bjerg.

 

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps