Slavia Prag trøjer

Sportovní klub Slavia Praha – eller bare Slavia Prag, som de går under her i Danmark. Den tjekkiske storklub, der hører til på Fortuna Arena med plads til 20.800 tilskuere, blev grundlagt i 1892 af medicinstuderende i Vinohrady distriktet i Prag. Først havde man et cykelhold, men udvidede i 1896 til også at inkludere et fodboldhold.

Slavia Prag har vundet den tjekkiske 1. Liga mere end en håndfuld gange, men de er stadig et par titler efter rivalerne fra Sparta Prag. Europæisk har de været med i Champions League gruppespillet et par gange, men er aldrig gået videre fra det.

Se det store udvalg af Slavia Prag trøjer her.

Slavia Prag trøjen gennem tiden

Slavia Prag har holdt fast i deres trøjedesign siden opstarten i 1800-tallet. Den røde og hvide trøje med den store røde stjerne på den hvide del af trøjen har klubben spillet i, i mere end 130 år, og det er en tradition, de har tænkt sig at holde fast i.

Det eneste, der har det med at variere på trøjen, er sponsorernes logoer, der får trøjerne til at adskille sig fra hinanden fra sæson til sæson. Ellers ligner trøjerne ofte hinanden næste 100% hvert år.

Store spillere for Slavia Prag

Det er tjekkiske landsmænd, der sidder på rekorderne i klubben. Milan Skoda har med 251 kampe rekorden for flest optrædener på førsteholdet, og selv samme Skoda sidder også på rekorden for flest mål med 90 af slagsen. Andre nævneværdige spillere på disse lister er bl.a. Stanislav Vlcek, Tomas Dosek og Robert Vagner. Nogle af klubbens største salg er Tomas Soucek, Alex Kral og Abdallah Sima.

Kun to danskere har været at finde i klubben i deres mere end 130 års lange historie. Det gælder Mads Emil Madsen, der kom fra LASK Linz, samt Alexander Bah, købt i SønderjyskE. Han blev klubbens 3. bedste salg, da han røg videre til Benfica.

Viser et enkelt resultat

Copyright 2022 - Pilanto Aps