Portugisiske fodboldklubber og klubtrøjer

Portugals flagPortugisisk fodbold har i mange år levet en smule i skyggen af mange af de helt store europæiske ligaer som fx Spanien, England og Tyskland. Men det betyder bestemt ikke, at de ikke kan være med helt fremme, hvor det er rigtig sjovt. Mange af de helt store fodboldspillere har på et tidspunkt i karrieren været en tur forbi en klub i Portugal, og hvert år er der et sandt drama om, hvorvidt FC Porto, Benfica eller Sporting Lissabon skal løbe af med trofæet i ligaen.

Se det store udvalg af portugisiske fodboldtrøjer her.

Vi ser mange af de store talenter tage et par år i portugisisk fodbold, inden de søger videre mod en større adresse – måske Cristiano Ronaldo er det bedste eksempel, da han tog turen fra Sporting til Manchester United og senere hen Real Madrid og Juventus. Men vi ser på samme måde også rigtig mange spillere, der har været på øverste niveau, søge mod Portugal, når karrieren skal slutte – som vi fx har set det med Pepe, Iker Casillas og Ricardo Quaresma.

I Portugal er det primært klubberne FC Porto, S.L. Benfica og Sporting Lissabon, der kæmper om de sjove pladser, og det er også dem, der sidder på langt størstedelen af trofæerne vundet i portugisisk klubfodbold gennem tiden. Faktisk er det kun Boavista, der også har vundet ligaen, hvis man ser bort fra de tre storklubber. Ellers er alle trofæer fra den portugisiske liga landet hos FC Porto, Benfica og Sporting.

Nogle af de helt store navne, der på et tidspunkt har været forbi Portugal, tæller bl.a. Cristiano Ronaldo, Joao Felix, Luis Figo, Eusébio, Rui Costa, Deco, Pepe, Nani, Ricardo Carvalho, Mário Coluna og mange flere.

Kun en håndfuld danskere har nogensinde spillet for et hold i den bedste portugisiske række. Det gælder herunder Peter Schmeichel, Sebastian Sværd, Per Krøldrup, Alexander Bah og Sammy Youssouf.

Viser alle 15 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps