Lille trøjer

Lille OSC er en nyere klub end så mange af de andre i Ligue 1. Lille Olympique Sporting Club er et resultat af en sammenlægning af Olympique Lillois og SC Fives tilbage i 1944. Begge Lille klubber havde klaret sig godt i toppen af fransk fodbold i årene op til, men da begge klubber var blevet markant svækket i takt med 2. verdenskrig, valgte man at slå de to sammen til en fælles storklub i byen, hvilket i bakspejlet ikke var en helt dum idé med den succes, klubben har haft.

Klubben har nemlig vundet den bedst franske række hele fire gange, senest i 2021, og samme succes har man haft i Coupe de France med hele seks pokaler. I Europa er det dog kun blevet til et enkelt lille trofæ i form af UEFA Intertoto Cup i 2004.

Se det store udvalg af Lille trøjer her.

Lille trøjen gennem tiden

I de første mange år af klubbens levetid spillede Lille i hvide trøje med røde detaljer på. Spilledragten var inspireret af både Olympique Lillois og SC Fives, og begge klubber skulle være repræsenteret i den nye, fælles trøje.

I 1999 valgte man så at skifte helt om på farverne, så rød nu blev den primære farve på trøjen, mens den hvide farve udgjorde detaljerne. Siden har klubben spillet i røde hjemmebanetrøjer, lige undtaget i en sæson i 2016/2017, hvor man i hvide trøjer fejrede 70-års jubilæet for deres double succes tilbage i 1946.

Lille har haft mange sponsorer på trøjen, men siden 2016 har det været New Balance, der har haft denne fornøjelse.

Store spillere i Lille

Som en af de franske klubber med absolut flest sæsoner i Ligue 1, har der uundgåeligt også været mange store spillere gennem svingdørene hos Lille gennem tiden.

Rekorden for flest kampe sidder Rio Mavuba på med 370 optrædener i Lille trøjen. Men vi finder også profiler som bl.a. Éric Abidal, Pierre-Emerick Aubameyang, Michel Bastos, Joe Cole, Mathieu Debuchy, Lucas Digne, André Gomes, Idrissa Gueye, Eden Hazard, Salomon Kalou, Patrick Kluivert, Stephan Lichtsteiner, Renato Sanches, Dimitri Payet og Benjamin Pavard.

Derudover har Lille også været en sand danskerklub gennem årene. Spillere som Simon Kjær, Kim Vilfort, Emil Lyng, Mikkel Beck, Per Frandsen og Michael Mio-Nielsen har bl.a. optrådt for klubben.

Viser alle 3 resultater

Copyright 2022 - Pilanto Aps