Selvom Australien i en hård periode i 1990’erne havde svært ved at komme til en VM slutrunde, har de siden 2006 kvalificeret sig til fem VM slutrunder i streg, og det er altid spændende at se, hvad det grønne og gule mandskab fra down under kan drive det til under sådan en slutrunde. Holdet er altid en dark horse, som man ikke skal undervurdere.
Landets bedste resultat til et VM var under 2006 slutrunden, hvor de kom til ⅛ finalerne. De har kun vundet to kampe til VM gennem tiden – 3-1 mod Japan i 2006, og 2-1 mod Serbien i 2010. Forhåbentlig byder fremtidige slutrunder på endnu bedre resultater for dem. Af yderligere resultater har den en guldmedalje fra AFC Asian Cup.
Vil du gerne have en ny Australien trøje til samlingen, så tjek udvalget her.
FAQ om Australiens landshold
Hvornår spiller Australien?
Australien har i øjeblikket ingen kommende kampe.
Hvem er træner for Australien?
Tony Gustavsson er nuværende træner for Australien.
Hvornår blev Australien grundlagt?
Australien blev grundlagt i 1961.
Hvor mange er der plads til på Australia's stadion?
Australia's stadion hedder Accor Stadium og har en stadionkapacitet på 83.600 tilskuere.
Hvor kan man købe en Australien trøje?
Du kan købe en officiel Australien trøje i flere forskellige webshops. De fleste steder kan du både få officielle spillernavne, eller dit eget navn, på trøjen. Køb en Australien trøje med tryk i udvalget her.
Store spillere for Australiens landshold
Når man kigger i historiebøgerne for Australiens landshold, er der en række genkendelige navne, da mange af landsholdsprofilerne gennem tiden fx har slået deres folder i det engelske ligasystem.
Det er Mark Schwarzer, der, med en kamp mere end Tim Cahill, har rekorden for flest kampe (109). Dog er det omvendt Tim Cahill, der fører topscorerlisten med 50 mål i sin tid på landsholdet. Af andre profiler kender du måske navne som Lucas Neill, Brett Emerton, Damian Mori, Mark Milligan, Mile Jedinak, Matthew Ryan, Tom Rogic og Awer Mabil.
Australiens landsholdstrøje gennem tiden
Når man kigger på Australiens trøjer og sammenligner dem med landets flag, finder du ikke mange sammenhænge mellem de grønne og gule farver, og de blå, røde og hvide farver fra flaget. Inden landet blev samlet under et flag, optrådte de forskellige kolonier under forskellige farver. Den grønne og gule farve blev bl.a. brugt af Cricket landsholdet i 1899. Det var også de farver, der endte med at blive de officielle farver ved sportsbegivenheder i 1984, og derfor kender man altså Australien på andre farver end farverne i landets flag.
Til sammenligning kan trøjen godt ligne Brasiliens landsholdstrøje med de grønne og gule farver. Australien har siden 2004 haft Nike som sponsor af trøjen.