Ruslands landshold er som bekendt havnet i en noget prekær situation, da de er blevet udelukket fra både FIFA og UEFA’s turneringer grundet situationen med Ukraine. Men det skal ikke tage noget fra at ville vide lidt mere om Ruslands landshold gennem årene.
Landet spillede sin første officielle landskamp i fodbold i 1912, hvor man tabte 2-1 til Finland. Siden er det lykkedes for landet at kvalificere sig til hele 11 Verdensmesterskaber og 12 Europamesterskaber. I VM har det bedste resultat været en 4. plads, mens man er lykkedes med at vinde EM i 1960. Rusland var også vært ved VM i fodbold i 2018 og medvært til EM i 2020.
Vil du gerne have en ny Rusland trøje til samlingen, så tjek udvalget her.
FAQ om Ruslands fodboldlandshold
Hvornår spiller Rusland?
Rusland har i øjeblikket ingen kommende kampe.
Hvem er træner for Rusland?
Yuri Krasnozhan er nuværende træner for Rusland.
Hvornår blev Rusland grundlagt?
Rusland blev grundlagt i 1912.
Hvor mange er der plads til på Russia's stadion?
Russia's stadion hedder RZD Arena og har en stadionkapacitet på 28.800 tilskuere.
Hvor kan man købe en Rusland trøje?
Du kan købe en officiel Rusland trøje i flere forskellige webshops. De fleste steder kan du både få officielle spillernavne, eller dit eget navn, på trøjen. Køb en Rusland trøje med tryk i udvalget her.
Store spillere for Ruslands landshold
Når man kaster et blik ned over spillerne, der har fået flest kampe for det russiske landshold, vil man i top tre finde Viktor Onopko, Igor Akinfeev og Sergei Ignashevich. Onopko nåede 109 kampe, keeperen Akinfeev fik 111 kampe, mens Ignashevich spillede 127 kampe i Ruslands landsholdstrøje.
Derudover har der været profiler som Arten Dzyuba, der er delt topscorer med 30 mål. Den plads deler han med Aleksandr Kerzhakov. Også Andrey Arshavin, Roman Pavlyuchenko, Yuri Zhirkov, Fyodor Smolov og Roman Shirokov har spillet væsentlige roller på det russiske landshold.
Ruslands landsholdstrøje gennem tiden
Den russiske landsholdsuniform har gennemgået et par ændringer gennem årene. Blandt andet da man skiftede fra at være Sovjetunionen til at være Rusland, hvor man gik over til at spille røde, blå og hvide Reebok trøjer.
I starten af 00’erne lavede Nike en primært hvid trøje med en blå kant, som mange sikkert også husker fra slutrunder i starten af det nye årtusinde.
Fra 2009 og frem blev trøjen dog gjort rød med skiftet til adidas. Enkelte gange udstyret med et hvidt og blåt bånd, men typisk vil den bare have hvide kanter ved fx ærmer og krave.