Et af kælenavnene for det albanske fodboldlandshold er Kuq e Zinjtë, og er du ikke flydende i albansk, betyder det De Røde og Sorte, som også er farverne på landets flag.
Landsholdet er noteret for at have spillet deres første officielle landskamp i 1946, som var i et opgør mod Jugoslavien. Albanien har i mange år jagtet både EM og VM-slutrunder, men kun en enkelt gang er det lykkedes for Albanien at komme med, og det var til EM i 2016, hvor det blev til et hurtigt exit i gruppespillet.
Albaniens højeste placering på FIFA’s verdensrangliste nogensinde var en 22. plads i 2015.
Vil du gerne have en ny Albanien trøje til samlingen, så tjek udvalget her.
FAQ om Albaniens fodboldlandshold
Hvornår spiller Albanien?
Albanien har i øjeblikket ingen kommende kampe.
Hvem er træner for Albanien?
Sylvio Mendes Campos Junior er nuværende træner for Albanien.
Hvornår blev Albanien grundlagt?
Albanien blev grundlagt i 1930.
Hvor mange er der plads til på Albania's stadion?
Albania's stadion hedder Air Albanien Stadium og har en stadionkapacitet på 22.000 tilskuere.
Hvor kan man købe en Albanien trøje?
Du kan købe en officiel Albanien trøje i flere forskellige webshops. De fleste steder kan du både få officielle spillernavne, eller dit eget navn, på trøjen. Køb en Albanien trøje med tryk i udvalget her.
Store spillere for Albaniens landshold
Lorik Cana er den spiller, der har nået absolut flest kampe for det albanske landshold. Han nåede 93 kampe fra 2003 til sit stop i 2016. Efter ham følger spillere som Altin Lala med 79 kampe, Klodian Duro med 77 kampe, Etrit Berisha med 75 kampe og Ervin Skela med 75 kampe.
Øverst på topscorerlisten for Albanien finder vi Erjon Bogdani med 18 mål i sine 75 kampe. Efter Bogdani kommer Alban Bushi med 14 mål og Ervin Skela med 13 mål.
I dag er nogle af de mest værdifulde albanske spillere navne som Armando Broja, Marash Kumbulla, Kristjan Asllani og Nedim Bajrami.
Albaniens landsholdstrøjer gennem tiden
Albaniens trøjer har så godt som altid afspejlet det albanske flag og derfor været i sorte og røde farver. Der har enkelte gange været brugt hvide detaljer på trøjen for at differentiere trøjen lidt.
Ofte er der tale om en helt klassisk rød trøje med få, sorte detaljer på. Men fra tid til anden kan trøjen også få et lidt alternativt design som ved Uhlsports design i 1994.
Udebanetrøjen har i de sidste mange år været hvid med sorte detaljer på.