Selvom mange nok tænker på hurtige 100-meter løbere, når snakken falder på Jamaica, har Jamaica også et fodboldlandshold, der ikke må falde i glemmebogen. Det jamaicanske landshold spillede deres første officielle fodboldkamp i 1925, og siden da er det blandt andet lykkedes for holdet at kvalificere sig til to Copa América slutrunder og et enkelt VM.
Landsholdets eneste VM var i 1998, hvor det blev til et exit i gruppespillet. I Copa América har man været med i 2015 og 2016, begge med exits i gruppespillet.
Jamaica har været at finde helt oppe på en 27. plads på FIFA’s verdensrangliste, hvilket var i VM-året 1998.
Vil du gerne have en ny Jamaica trøje til samlingen, så tjek udvalget her.
FAQ om Jamaicas fodboldlandshold
Hvornår spiller Jamaica?
Jamaica har i øjeblikket ingen kommende kampe.
Hvem er træner for Jamaica?
Heimir Hallgrímsson er nuværende træner for Jamaica.
Hvornår blev Jamaica grundlagt?
Jamaica blev grundlagt i 1910.
Hvor mange er der plads til på Jamaica's stadion?
Jamaica's stadion hedder Independence Park og har en stadionkapacitet på 35.000 tilskuere.
Hvor kan man købe en Jamaica trøje?
Du kan købe en officiel Jamaica trøje i flere forskellige webshops. De fleste steder kan du både få officielle spillernavne, eller dit eget navn, på trøjen. Køb en Jamaica trøje med tryk i udvalget her.
Store spillere for Jamaica
En lang række spillere har været så heldige at få mere end 100 kampe for det jamaicanske landshold. Øverst finder vi Ian Goodison, der er noteret for sine 128 kampe. Han er skarpt forfulgt af Linval Dixon med 127 kampe. Sidenhen kommer Theodore Whitmore med 120 kampe, Ricardo Gardner med 111 kampe og Warren Barrett med 108 kampe.
På topscorerlisten finder vi øverst Luton Shelton med sine 35 mål i sine 75 kampe. Efter Shelton kommer Onandi Lowe med 27 mål og Whitmore med 24 mål.
De mest værdifulde spillere for det aktuelle jamaicanske landshold er navne som Javain Brown, Damion Lowe og Kevon Lambert.
Jamaica landsholdstrøjen gennem tiden
Jamaicas flag består jo af disse flotte sorte, gule og grønne farver. Og i mange år er det faktisk lykkedes designerne af trøjen at få alle tre farver med på trøjerne.
Det er gerne den gule farve, der fylder mest på hjemmebanetrøjen, men ofte er der også givet rigeligt plads til både den grønne og sorte farve.
Udebanetrøjen har i mange år været grøn, men i de senere år er det den sorte farve, der har fået lov til at fylde på den, gerne med flotte detaljer i både grøn og gul.